1. mai 2018
Dette spørsmålet og svaret er over 1 år gammelt. Lover og regler kan ha endret seg siden da. Spør gjerne på nytt om du er usikker.

Er hun litt ego

Jeg har fosterforeldre som jeg mener har gjort det de kan for å ta vare på meg. Men jeg lurer selv hvorfor fostermoren blir redd for at jeg skal flytte ut. Det stresset meg litt. De to siste årene har hun vært turbulent. Jeg nekter egentlig å ha en person rundt meg som jeg først kan stole på (si kanskje usikkerhet, mål, personlig utfordring) for så at person skal pirke på disse tingene når jeg er stressa (foreksempel hun begynte å pirke på hvor sterk jeg var og jeg mente det var unødvendig fordi jeg øvelsekjørte bil første gang og fikk ikke opp håndbrekket med det første).
JEg selv vil først og fremst være selvstending(minst mulig økonomisk uavghengig) fra egentlig hvem som helst.
Jeg mener un opptrer litt sjalu. Selv tenker jeg at de kan være fordi jeg opplever mer sosialt enn henne i sin barndom slik jeg forstårda. Vi har hatt småkrangler men jeg mener jevnt over at jeg savner fosterfamilien.

Hei,

Vi hos Barmeombudet er nok best til å svare på spørmsål om rettigheter, men vi skal forsøke å gi deg noen råd.

Vi forstår at du er litt usikker på relasjonen mellom deg og fostermoren din. Vi ser du er glad i fosterfamilien din, men du har også et ønske om å være selvstendig og klare deg selv.

Foreldre og fosterforeldres rolle er å hjelpe barna til å bli mer og mer selvstendig. De skal støtte barna og de skal lytte til de meningene de har, men de skal også sette grenser. Du er nå 17 år og ønsker å være mer selvstendig. Det er både riktig og naturlig for en ungdom.

Du antyder at fostermoren din kanskje er sjalu på ungdomstiden din. Det er det vanskelig for oss å vite noe om. Vi tror det er lurt om du snakker litt med henne om hva du tenker dette handler om.

Ta en titt på vår side som heter den vanskelige samtalen med en voksen. Her vil du finne noen gode råd på hvordan du går fram.

Lykke til!

Hilsen oss hos Barneombudet

 

 

 

Spørsmålsarkiv