31. januar 2020

Er det låv å hi unga/ungdom husarest?

Er det låv å hi husarest når man itj vil fora heim når mora di er så sur at hu trur med å sende deg bort eller itj let deg fora til kjæresten din

Hei!

Dette er sikkert et kjipt svar å få, men løsningen er at dere må snakke sammen, begge parter må gi seg litt, og så må dere bli enige om en avtale som begge holder.

Det er mange ungdommer som opplever at det blir vanskelig med foreldrene når man er ungdom. Det kan være veldig ulik oppfatning om hva som er greit, og det skaper mye krangling.

Foreldrene dine har ansvar for å passe på deg til du er 18 år. Det betyr at de også kan bestemme en del i livet ditt, for eksempel hva slags innetider du skal ha. Hvis du gjør noe du ikke skal gjøre, så har de mulighet til å gi deg konsekvenser. De kan da bestemme at det skal være strengere regler for deg en stund fremover.

Men uansett hva foreldrene dine bestemmer, skal de tenke på hva som er best for deg. Du har også rett til å bli hørt før foreldrene dine tar avgjørelser for deg. Jo eldre du blir, jo mer skal meningene dine telle.

På våre nettsider kan du lese mer om hva foreldrene dine kan bestemme, og hva du kan bestemme.

Hvis du synes at moren din har for strenge regler for deg, kan det være lurt at du tar en ordentlig prat med moren din om dette. Kanskje dere sammen kan lage en avtale om hvilke regler som skal gjelde fremover.

Vi har laget noen tips til hvordan ta en vanskelig samtale med foreldrene sine, som du finner her.

Vi håper dere finner en løsning på dette!

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv