11. juni 2019

Ensom og deprimert

Jeg vet ikke om jeg klarer stort lenger å leve, jeg har ingen venner ingen å snakke med og føler ikke at jeg hører til i mitt eget hjem eller at noen er glad i meg. Jeg har drevet med selv skading og har prøvd å ta selv mord mange ganger.
Har hatet livet siden jeg var 4år gammel.
Hva skal jeg gjøre?

Hei, og takk for at du skriver til oss!

Vi er lei oss for å høre at du har det vanskelig, men det er viktig at du ikke gir opp! Alle kan få det bedre, du også! Det er veldig bra at du tar kontakt, for når du forteller det til noen kan du få hjelp.

Vi synes du skal prøve å ringe til Kirkens SOS på telefon 22 40 00 40. De er vant til å snakke med mennesker som har det vanskelig og har hjulpet mange før. Du kan også chatte med dem på denne nettsiden.

Hvis du klarer å fortelle til foreldrene dine hvordan du har det, kan det være en fin vei å få hjelp. Foreldre vil oftest ønske å være til støtte og hjelp for barna sine.

Du kan også snakke med en lærer eller helsesøster på skolen din. Han eller hun kan hjelpe deg videre. Lærere og skolen generelt har ofte gode erfaringer på hvordan de kan hjelpe og støtte elever som ikke har det så bra.

En annen mulighet er å ringe til Mental helses hjelpetelefon. Her jobber det voksne som er vant til å snakke om vanskelige temaer. De har også nettjenesten sidetmedord.no.

Vi håper du snart får det bedre! Som du skjønner er det mange som kan hjelpe deg med å få det bedre. Det er bra å be om hjelp.

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv