14. juni 2019

Ensom, men vil ikke snakke med så mange

Føler meg så veldig fortapt og alene. Jeg har grunnet veldig på det med hva meningen er med livet. Har hatt noen ukontrollerte sammenbrudd. Hater å snakke om dette med andre men gir dette en sjanse. Jeg later som jeg er en glad og smilende person men er vanligvis på randen av kollapse. Livet mitt har ikke mening. Familien min(halve) og vennen mine er den eneste grunnen til at jeg ikke prøver å dø. Vær så snill å si det som det er! Er det noe som kan få meg til å ikke føle meg sånn? Har allerede prøvd å snakke med helsesøster, men har gjort denne dårlige følelsen verre.

Hei!

Det er veldig fint at du skriver til oss. Vi håper vi kan gi deg noen gode råd.

Vi tror virkelig at du kan få det bedre, og det er viktig at du ikke gir opp selv om alt føles håpløst. Selv om det ikke hjalp å snakke med helsesøster, betyr ikke det at du ikke kan få hjelp. Det kan hende det er bedre for deg å snakke med noen andre. Det er også greit å vite at noen ganger kan det virke som ting blir verre etter man har snakket om det, fordi man «tar frem» det som er vanskelig. Det trenger ikke bety at det ikke hjelper, og noen ganger må man snakke om ting over litt tid. Vår erfaring er at det er bedre å snakke med noen enn å holde alt inne. Ved å dele med andre, og sette ord på hvordan du har det, blir ting som oftest bedre etter hvert.

Hvis du ikke vil snakke mer med helsesøster, så kan du snakke med fastlegen din. Fastlegen din kan også henvise deg til en psykolog eller annen fagperson som har mye erfaring i å hjelpe mennesker som har det vanskelig.

En annen mulighet er å ringe eller skrive til en hjelpetjeneste. Du kan ringe til Mental helses hjelpetelefon hele døgnet på tlf 116 123. Det er helt gratis. Hvis du ikke vil snakke har de også en side med chat og forum: sidetmedord.no

Vi håper du prøver igjen å finne noen å snakke med, og at du snart får det bedre!

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv