18. september 2018

Emosjonell misbruk?

Hei! Jeg er en jente på 16 som er veldig glad i moren min, men jeg tror kanskje hun har en tendens til å emosjonelt misbruke meg når hun er sur og sliten. Vi krangler en del og jeg føler jeg alltid får skylden for ting som ikke nødvendighvis er noen av oss sin feil. Når vi krangler får hun det til å virke som om hennes side av saken som alltid er riktig, og min helt feil. Hun tar ofte opp hvordan jeg burde synes synd på hun pga hvordan jeg behandler henne, noe jeg syns er dårlig gjort å si, selvom jeg ikke er den letteste ungdommen å leve med. I det siste har hun truet med å kaste meg ut for å bo på hybel etter krangler, som både sårer og skremmer meg litt siden det er noe jeg ikke føler meg klar for. Hvordan vet jeg om dette er emosjonelt misbruk og hvordan kan jeg forklare dette til mamma uten å såre henne?

Hei!

Takk for at du skriver til oss!

Vi skjønner at det er vanskelig å vite om du blir utsatt for emosjonell misbruk. Du kan lese mer om hva emosjonell misbruk eller psykisk vold handler om her. Denne informasjonen kan kanskje hjelpe deg til å forklare det til moren din.

Vi har også samlet noen råd til barn og unge om hvordan snakke med voksne om vanskelige ting her. Her gir vi råd både om hvordan du kan forberede deg og til gjennomføringen.

Det kan også være viktig at du snakker med noen andre voksne når du synes at relasjonen til moren din er vanskelig, slik at du kan få hjelp. Du kan for eksempel snakke med helsesøster eller rådgiver på skolen om hvordan du har det. Vi har også samlet informasjon om andre du kan snakke med her.

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv