22. januar 2019

Drukning

Hei!
Eg heitar Emilie og er 12 år. I fjor høst holt eg på å drukne. Eg var på furumo svømmehall med en fridtidsaktivitet. De andre barna skulle lære meg og scømme til dypet(på bunnen av dypet) Når eg hoppet uti klarte jeg nesten ikke komme opp til land igjen og ingen så meg så så jeg måtte prøve og komme meg opp av meg selv. Eg klarte heldigvis det selv men det var bare så vidt, når eg kom opp igjen sa jeg det til de voksne eg var med men de bare sa at de ikke brydde seg.Kunne dette ha kommet på nyhetene?Kunne jeg ha dødd?

Hei og takk for at du skriver til oss.

Det må ha vært en skummel opplevelse for deg. Om dette kunne har kommet på nyhetene eller om du kunne har død av det vet vi ikke. Det var likevel ikke særlig bra at de voksne ikke brydde seg.

De skulle ha tatt deg på alvor, og hørt på hva du hadde opplevd. Også for å passe på at ingen andre barn skulle oppleve det samme som deg.

Om det som du har opplevd fremdeles plager deg er det kanskje lurt å snakke med noen om det. For eksempel foreldrene dine, eller helsesøster på skole.

Du kan også ta kontakt med ‘Kors på halsen’. Her får du snakke med en voksen du kan stole på, og som ikke kan se hvem du er. Du kan ringe, maile eller chatte og ta opp det som er viktig for deg.

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv