27. januar 2020

drama/urettferdig behandla

hei, håper på svar så fort som mulig
ettr nyttårsaften så merka jeg og mine venner på at hun ene i vennegjengen begynte å komme med noen frekke kommentarer til oss som var personlig og det begynte bare å bli veldig slitsomt å være med hun, men vi fortsatte å være med hun som om ikke d gjorde noe. den siste uka nå (uke4) så begynte tre av vennene i denne gjengen å bli veldig lei og d merka hu så hu ble bare enda mere klengete på vårs tre andre. dette gjorde at vi ble veldig slitene og at vi ikke sa no særlig når hu var i nærheten. hun spurte om hva d var flere ganger, men vi ga ikke no svar. den ene dagen så sa hu at d var bedre at vi bare sa hva d var enn at vi var helt stille. noen dager ettr så vi d og hun tok lydopptak av hele samtalen og viste den til mor og lærere. under dette opptaket så sa vi at vi følte at vi sklei fra hvernadre og at det ble veldig slitsomt å holde på sånn vi gjør, vi spurte hu hva hu følte men hu nekta å svare. til slutt så bare gikk hu. ettr dette har hun avvist oss helt og bytta grupper vis vi kommer på gruppe med hu. denne fredagen i uke 4 ble 5 av oss tatt med opp til lærerværelse og der ble 4 av oss plassert på hver vår stol og vi fikk tydlig beskjed av hu læreren som henta oss at vi ikke fikk lov å snakke med hvernadre(d satt en lærer og passa på at vi ikke gjorde d). vi ble henta en ettr en på et kontor med tre lærere som anklagde oss for mobbing og ville at vi skulle rangere de andre i gjengen fra 1-10 på hvem som var verst. de sa de hadde opptak av d vi sa og sa at vi fryste ut denne »vennen». de sa de skulle ringe alle foreldrene og at vi fikk konsekvenser. vi fikk ikke lov å snakke med hverandre om d her vi hadde snakka om.

ettr dette så gikk vi ned og begynte å gråte alle sammen, men lærerne sa vi måtte gå i timen vis ikke fikk vi fravær. når vi åpna døra til klasserommet gikk en jente i klassen bort til hun som sa vi har «mobba» hun over en lenger periode og sa no til hu og bikka mot oss også lo hun og smilte mens hu så på oss.

er dette riktig måte å løse d på? har lærerne lov til å behandle oss slik?

Hei,

Vi forstår at dette er en vanskelig situasjon. Uansett hva som har skjedd her, er det viktig at skolen følger det opp. Det er de forpliktet til både overfor jenta dere forteller om og hvordan dere opplever dette.

Vi har ikke mulighet til å komme med en vurdering om skolen bruker riktig eller gal fremgangsmåte for å løse opp i dette. Vårt råd er at dere snakker med rådgiver på skolen for å fortelle hvordan dere opplever situasjonen. Rådgiver eller en annen ansatt ved skolen skal da hjelpe dere videre slik at dere finner en løsning på denne utfordringen.

Det er greit å vite at dere også har rett til å fortelle deres versjon av saken.

Vi håper at dere finner en løsning og at det ordner seg til det beste for alle parter.

Hilsen oss hos Barneombudet

 

 

Spørsmålsarkiv