2. mars 2018
Dette spørsmålet og svaret er over 1 år gammelt. Lover og regler kan ha endret seg siden da. Spør gjerne på nytt om du er usikker.

Jeg er 13 og blir mobbet, jeg sliter veldig jeg har en stepappa som skal flytte fra mamma og min ekte pappa sitter i fengsel jeg har vurdert lenge og ta selvmord men vet ikke hva jeg skal gjøre kan dere hjelpe meg?

Hei,

Fint at du kontakter oss. Vi skjønner at du har det vanskelig.

Det som er viktig nå er at du snakker med noen voksne rundt deg som du stoler på. Det kan være moren din, en god lærer eller en venn av familien. Forsøk å fortelle hva du tenker. Vær ærlig og si at du trenger litt hjelp. Du skal ikke gå rundt med disse tankene alene.

Synes du det er veldig vanskelig, så kan du også ringe til Hjelpetelefonen. Dette er et døgnåpent tilbud der du kan snakke om vanskelige temaer. Telefonnummeret til Hjelpetelefonen er 116 123. De har også en nettside som heter sidemedord.no

Du skriver også at du blir mobbet på skolen. Sånn skal du ikke ha det. Du har rett til en trygg og god skolehverdag. Det er derfor viktig at du sier i fra om mobbingen. Hvis noen plager deg på skolen eller skoleveien, så er det rektor sitt ansvar å få stanset det. Les mer om mobbing i skolen

Du foreteller også at pappaen din er i fengsel. Kjenner du til organisasjonen Fangers pårørende? Fangers pårørende har kontorer i Oslo og Trondheim, men de gir også råd og veileding til dem som bor andre steder i landet. Vi anbefaler deg å kontakte dem.

Vi håper og tror at det ordner seg for deg.

Ta kontakt med oss igjen. Vi svarer deg så fort vi kan.

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv