7. juni 2019

Diskriminering

Hei!
Jeg har i det siste vært veldig fra meg! Alt dette startet når jeg selv ba om å ha fagsamtaler med naturfagslæreren min, ettersom han ikke hadde tenkt til å ha det med oss uansett. I fagsamtalen viste han til en naturfagshøring som jeg fikk en nokså dårlig karakter på, og han mente at dette var grunne til at jeg ikke fikk ønsket karakter.

Karakteren som trakk meg ned er jeg egentlig ikke uenig i, men det som irriterer meg var at det var andre elever som også gjorde der dårlig på prøven, men som fikk ta den opp igjen! Og dermed fikk en sjanse til å forbedre karakteren sin! Jeg fikk ikke denne muligheten. Og da jeg konfronterte læreren min med dette, løy han til meg.

Han mener også at jeg skal trekkes litt ned, fordi han mener jeg ikke har hatt en prøve om redoksreaksjoner, når jeg er 100% sikker på at jeg hadde denne prøven! Når jeg sier at jeg har hatt prøven så ignorerer han meg bare

Jeg ønsker å vite hvor og hvem jeg evt må ta dette med. Håper dere kan sette dere i min posisjon. Jeg føler meg urettferdig behandlet, samtidig som dette er en avgangskarakter! Jeg ønsker heller ikke å ta dette opp privatist, ettersom det blir økonomisk vanskelig

Finnes det noe lovverk jeg kan vise til kanskje? For å forsterke argumentet mitt.

På forhånd takk!
Mvh ….

Hei!

Takk for spørsmålet ditt. Vi skjønner at du er frustrert.

Standpunktkarakterer skal settes på et bredt grunnlag, og læreren din skal basere den på den kompetansen du har vist i faget. Dette kan være gjennom hele året, men det er vanlig at det legges mest vekt på det som er gjort mot slutten.

Når læreren din setter karakteren, er det ikke bare prøvene som betyr noe. Det kan også være det du har gjort i timene. Læreren din skal gjøre en konkret vurdering. Om læreren din er i tvil om karakteren din, kan læreren din be deg om å ta en prøve for å få et bedre vurderingsgrunnlag. Denne prøven vil være en av mange prøver som sier noe om hvilke standpunktkarakter du skal ha.

Om du ikke er fornøyd med standpunktkarakteren du får, kan du klage på den. Vi har skrevet mer om å klage på standpunktkarakterer her.

Hvis du mener du blir diskriminert, kan du be foreldrene dine ta et møte med skolen og læreren. Læreren trenger også tilbakemelding for å bli bedre.

Les mer om dine rettigheter når du skal bli vurdert og få karakterer her.

Lykke til!

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv