13. september 2018

deprimert og ensom

Begynner å bli deprimert, hvordan skal jeg unngå isolasjon?. Når jeg har ingen venner å være. På skolen er jeg som et spøkelse for andre. Hva er meningen med livet med de tankene, hvorfor kan jeg bare ikke dø????

Hei,

Fint at du skriver til oss. Vi er lei for å høre at du har det vansklig. Det er veldig bra at du skriver til oss, og at du ønsker å få hjelp. Å ta livet sitt er ingen løsning! Alle kan få det bedre, og det tror vi du også kan.

Det er viktig at du snakker med noen om hvordan du har det. Kirkens SOS er et sted du kan ringe, chatte eller sende en melding. De hjelper mange som har sånne tanker som du har nå. Det kan være en fin start. De som svarer er flinke til å snakke med mennesker som har det vanskelig, og du er anonym når du tar kontakt.

Vi håper du klarer å snakke med foreldrene dine også. Foreldre vil gjerne hjelpe barna sine når de har det vanskelig. Når de vet hvordan du har det, kan de støtte deg når du trenger det. 

Vi vet ikke hvorfor du føler deg ensom og isolert. Har dette sammenheng med skolen din eller synes du det er generelt vansklig å finne gode venner?

Du kan også snakke med en lærer på skolen som du liker. Skolen skal hjelpe deg slik at du har det bra. Lærere og skolen generelt har ofte gode erfaringer på hvordande kan hjelpe og støtte elever som sliter i hverdagen. Du kan også snakke med helselsøster på skolen eller fastlegen din. På den måten kan du få henvisninger videre om du trenger det.

Vi vil også gjerne tipse deg om Hjelpetelefonen. Dette er et gratis døgnåpent tilbud der du kan snakke om vansklige temaer. Telefonnummeret er 116 123. De har også en egen side som heter sidemedord.no

Vi håper du snart får det bedre! Husk at du ikke må være redd for å be om hjelp.

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv