14. juni 2019

Deprimert hjemme

Hei, farn min og jeg har et forferdelig forhold. Han har vært obsessed med skolearbeidet mitt de siste 3 årene, og hver gang jeg foreksempel fikk en dårlig karakter eller anmerkning så klikket han og eller ble veldig sur. Flere ganger ble han så sur og klikk at jeg følte meg psykisk banket. på grunn at konstante episoder av dette har jeg blitt deprimert og er j*vlig lei av han. mamma er bare der og er på hannes side noen ganger og min side noen ganger. En gang var det så ille da jeg skulle feire bursdagen min så ble han sur og klikket på meg og så bare kjørte han hjem (vi var på hytten) og han dro fra meg på bursdagen min og så han ikke på 3 dager. Nå er jeg så lei at jeg vil ikke bo i samme hus som han. skal begynne på vgs til høsten og klarer ikke mer av han. Men jeg har ikke råd til å flytte ut… så hva skal jeg gjøre? jeg kan ikke flytte ut og vil ikke bo hjemme. Kan jeg få noe råd/hjelp?

Hei,

Vi forstår at du har det vanskelig hjemme hos deg. Det er kanskje ikke noen trøst, men mange ungdommer kan ha et ganske konfliktfylt forhold til foreldrene sine i deler av ungdomstiden.

Det er likevel ikke greit at presser deg så mye at at du rett og slett føler deg deprimert. Det beste rådet vi kan komme med er at du og foreldrene dine tar en real samtale om hvordan du opplever dette. Vi har laget en side som heter Den vanskelige samtalen med en voksen. Her har vi laget en rekke tips på hvordan du kan forberede deg og gå fram for å ta opp vanskelige temaer. Hvis du synes det er lettere kan du ta med deg en annen voksen som du stoler på, kanskje en i familien din.

Du kan også ta opp dette med en rådgiver eller helsesykepleier (helsesøster)  på skolen du går på. Kanskje er det lurt om dere får hjelp fra noen utenfor familien. Her kan også Familievernkontoret være til nytte. Du kan søke på nett for å finne ditt lokale familievernkontor.

Du sier du ønsker å flytte for deg selv. Hvis du skal flytte før du er 18 år, så må foreldrene dine være enige i det.  Så lenge du er under 18 år, så er det foreldrene dine som har ansvaret for deg. De skal også forsørge deg fram til du er ferdig på videregående skole. Det betyr at om du flytter på hybel, så må  de betale utgiftene til husleie, mat og andre ting du trenger i hverdagen din. Les mer pm å flytte for seg selv

Lykke til! Vi håper dere finner ut av dette.

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv