7. juni 2018

Depresjon, angst, spiseforstyrrelser og mobbing

Jeg blir mobba hver dag av klassen min, jeg er veldig glad i dem, men de kan bli litt frekke noen ganger. De pleier ofte å si at jeg er svak, de slår i timen sånn at det skal se gøy ut. Jeg har sagt til dem ofte at jeg løfter tunge ting jeg å. Det hjelper ikke og mine beste venner hater meg de bare går og sier hele tiden at jeg er svak, feig osv. Jeg har begynt å slite litt med depresjon, angst og spiseforstyrrelser. Jeg synes jeg er kjukk og en av mine bestevenner gjør det ikke bedre hun sier jeg spiser mye usunt og da føler jeg meg feit. Hun sier det er usunt når det ikke er det en gang. Angst og depresjon da føler jeg meg helt dritt, da pleier jeg å få sånne plutselige anfall på en måte. Da pleier jeg å spørre læreren om jeg kan bare gå ut av klasserommet litt fordi jeg tror klassen ser det litt. De begynner å hviske masse stygge ting om meg tror jeg, og da stør alt helt stille og da pleier jeg å få kjeft fra de andre i klassen. Hva skal jeg gjøre? Jeg tør ikke si det.

Hei,

Fint at du kontakter oss.

Vi forstår at du ikke har det så lett hverken på skolen eller blant venner. Vårt beste råd er at du snakker med en voksen om hvordan du har det nå. Det kan være foreldrene dine, en lærer du stoler på eller helsesøster. Synes du det er vanskelig å snakke om, så har vi laget noen råd om hvordan ta den vanskelige samtalen med en voksen. 

Du har rett til å ha en trygg og god hverdag på skolen. Opplever du å bli mobbet, så skal de voksne på skolen hjelpe deg slik at mobbingen tar slutt. Vi anbefaler deg å ta en titt på denne lenken: mobbing i skolen. Her vil du finne informasjon om hvordan du går fram for å få hjelp. Det kan også være lurt at du viser dette til foreldrene dine.

Du skriver også at du sliter med angst og depresjon. Dette kan jo komme av at du ikke trives på skolen, men det lureste er om du tar en prat med helsesøster på skolen din. Fortell hvordan du har det og be om råd. Her kan du lese mer om helsesøstre 

Du kan også snakke med helsesøster om mat og spiseforstyrrelser. Vanligvis kan de mye om dette temaet. De kan også henvise elever videre dersom det er nødvendig.

Vi håper du følger rådene våre. Er det noe mer du lurer på, så send oss et nytt spørsmål. Vi svarer deg så raskt vi kan.

Hilsen oss hos Barneombudet.

Spørsmålsarkiv