28. september 2017
Dette spørsmålet og svaret er over 1 år gammelt. Lover og regler kan ha endret seg siden da. Spør gjerne på nytt om du er usikker.

Depresjon

I fjord en gang så ble jeg plutselig veldig trist, jeg hadde det ganske ille, og det endret seg ikke før en god stund etter på, men fortsatt føler jeg meg på samme måte. Jeg vet allerede at jeg har fått tillit problemer av det…men jeg ble bedre etter hvert. Jeg er nesten 100% sikker på at det som skjedde var at jeg fikk depresjon, men det fortsetter bare å komme tilbake om og om igjen. Jeg vil ikke prate med noen igjen, for når jeg gjorde det før så ble alt bare verre før jeg sluttet å prate. Når disse følelsene kommer er det som om ingenting er viktig lengre, som om jeg bare vil forsvinne og som om jeg ikke er viktig. Er dette depresjon?

Hei, og takk for at du skriver til oss.

Vi syns det er utrolig leit å høre at du føler det sånn. Vi kan mest om barns rettigheter, så vi kan dessverre ikke gi deg noe svar på om du er deprimert eller ikke.

Det viktigste er uansett at du prater med noen voksne du stoler på om dette, slik at du kan finne ut om du er deprimert, og finne ut av hvordan du kan få det bedre. Dersom du har en helsesøster på skolen så kan det være en god idé å prate med ham eller henne. Du kan også prate med foreldrene dine eller legen din.

Dersom du ikke vil prate med noen voksne rundt deg, så kan du forsøke å stille spørsmålet ditt til ung.no. De har veldig mange flinke folk som svarer på spørsmål som det du stiller.

Lykke til!

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv