13. september 2019

Deppa

Er det normalt og være deprimert vêr eneste dag? Jeg klarer ikke gjøre noe lenger. Jeg vil bare ligge under dyna mi og aldri møte noen igjen.

Hei, og takk for at du skriver til oss!

Vi er lei oss for å høre at du har det vanskelig for tiden. Det er dessverre ikke så lett for oss å si om det du føler er normalt eller ikke. Men det er ikke uvanlig å føle seg nedfor av og til eller ha tunge dager. Noen ganger vil en slik følelse kunne gå over av seg selv etter kort tid, mens andre ganger kan livet føles tungt over lengre tid.

Når du har det sånn som du beskriver, kan det uansett være lurt å snakke med en voksen du stoler på, slik at du kan få hjelp til å få det bedre. Ofte kan det hjelpe å snakke med noen om hvordan man har det.

Hvis du klarer å fortelle foreldrene dine om det, så kan det være en fin måte å få hjelp. Foreldre vil oftest ønske å være til støtte og hjelp for barna sine.

Du kan også snakke med en lærer eller helsesykepleier på skolen din. De har ofte gode erfaringer med å hjelpe og støtte elever som ikke har det så bra.

Hvis du heller vil snakke med noen du ikke kjenner, er det mulig å ringe til Mental helses hjelpetelefon. Her jobber det voksne som er vant til å snakke om vanskelige temaer, og som kan gi deg råd. Du trenger ikke å si hvem du er. De har også nettjenesten sidetmedord.no om du heller vil chatte.

Vi håper dette kan være til hjelp for deg, og at du snart får det bedre. Som du skjønner er det mange som kan hjelpe deg, og det er bra å be om hjelp!

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv