15. mars 2016
Dette spørsmålet og svaret er over 3 år gammelt. Lover og regler kan ha endret seg siden da. Spør gjerne på nytt om du er usikker.

Den vanskelige samtalen.

Hei.
Jeg er en jente på 13, snart 14, år som vil være en dag mindre hos far i uka. Er allerede annenhver helg og hver torsdag. Far nekter og jeg trenger noen å prate med. Er det dumt av meg og prate med kontakt lærer, eller blir det rart?

Hei

Det er ikke rart å snakke med en voksen du stoler på for å få litt hjelp med dette med samvær. Hvis kontaktlæreren din er en slik person, er det ikke rart å snakke med han eller henne. Kanskje kontaktlæreren kan gi noen gode råd om hva du kan gjøre.

Avtaler om samvær kan forandres, men da må foreldrene dine være enige om dette. Hvis ikke de klarer å bli enige, kan de få hjelp på familievernkontoret.

Hvis det skal lages en ny samværsavtale er det viktig at du blir hørt. Det har du rett til. Selv om det er foreldre dine som bestemmer hvor mye du skal være hos hver av dem, skal de legge stor vekt på det du mener.

Vi har skrevet litt mer om det å endre samvær på være nettsider. Der vil du også finne lenker til oversikt over familievernkontorer.

Lenke til nettside om samvær

Lykke til med samtalen med kontaktlærer.

Hilsen oss i Barneombudet

Spørsmålsarkiv