15. januar 2020

Dårlig hjemme

Før så opplevde jeg en del fysisk vold hjemme av mamma. Heldigvis stoppet det, men nybegynner ting bli vanskelig igjen. Når vi er på ferie er det værst, da er da alltid minst 1 voldelig episode.

I dag så skjelte hun meg ut i nesten 1 time. Hun holdt også en kjøkken kniv i hånden mens hun kjente meg ut. ( hun lagde mat, men pekte kniven mot meg). Jeg ble kjempe redd å gråt MASSE.

Jeg har hatt kontakt med barneverntjenesten før, mamms begynte på et foreldrekurs. Jeg syns ikke det har hjulpet.

Jeg vet inne hva jeg skal gjøre, fordi jeg er glad i mamma men jeg liker ikke at hun er psykisk og fysisk voldelig mot meg.

Stoler heller ikke så mye på barnevernet

Hei!

Så fint at du skriver til oss. Det høres ikke greit ut å ha det sånn som du har det nå. Vi forstår godt at du vil ha hjelp, selv om du er glad i moren din. Det er ikke lov å bruke fysisk eller psykisk vold mot barn, og du skal ikke oppleve ting hjemme som gjør deg redd.

Vi vet ikke hvorfor du ikke stoler på barnevernet. Noen barn og ungdommer synes det er vanskelig å stole på barnevernet fordi man ikke helt vet hva de gjør, eller fordi man tidligere har fått hjelp som ikke var god nok. For å ha mulighet til å hjelpe deg, er det allikevel viktig at barnevernet får vite hvordan du har det. Barnevernet sin oppgave er å hjelpe barn som ikke har det bra hjemme, og de kan gi mange forskjellige typer hjelp. På denne siden har vi skrevet mer om hva barnevernet gjør, og hva som skjer hvis man tar kontakt med barnevernet. Vi har også mer generell informasjon om barnevernet her. 

Hvis du synes det er vanskelig å snakke med barnevernet selv, kan du be om hjelp fra en lærer på skolen, helsesykepleier eller en annen voksen du stoler på.

Du kan også ringe barneverntjenesten i din kommune anonymt for å få råd og veiledning. På kveldstid og i helgene kan du ringe Alarmtelefonen for barn og unge på 116 111. Da treffer du voksne som er flinke til å snakke med barn og unge som har det vanskelig, og de kan hjelpe deg videre.

Det finnes også flere andre telefon- og chattetjenester du kan kontakte. Her kan du snakke med mennesker som er vant med å snakke med barn og ungdom som har det vanskelig, og de kan hjelpe deg å komme i kontakt med andre som kan hjelpe deg. De har også taushetsplikt, og du kan være anonym. Vi har laget en oversikt over ulike hjelpetelefoner og chatter her.

Vi håper at du får hjelp, og at du får det bedre hjemme.

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv