6. mars 2019
Dette spørsmålet og svaret er over 1 år gammelt. Lover og regler kan ha endret seg siden da. Spør gjerne på nytt om du er usikker.

Bytting av klasse

Hei! Jeg er bestevenn med ei som byttet fra klassen vår pga utestenging fordi hun kranglet med en av de i «jentegjengen» i klassen. Siden jeg er venn med henne, blir jeg utestengt, utfryst og ignorert av de i den gjengen, og noen av guttene også. Blir ofte løyet til når jeg spør om å jobbe med de, eller være med de, fordi de «skal noe annet». Senere sender de bilde av at de er sammen på snapchat. Er dette en god nok grunn til å bytte klasse? Har det virkelig ikke bra.

Hei, så fint at du har skrevet til oss i Barneombudet.

Om du ikke har det bra på skolen fordi du blir utestengt av de andre i klassen er det viktig at du snakker med en voksen på skolen som du stoler på. Du har rett til å ha det trygt og godt på skolen, og de som jobber på skolen skal hjelpe deg. Rektor har et særlig ansvar for at du skal få det bra og ikke lenger bli utestengt. Du vil få en plan fra skolen hvor de skriver hva de skal gjøre for at du skal få det bra.

Når skolen skal finne ut hva de skal gjøre sånn at du får det bra på skolen skal de snakke med deg å høre hvordan du har det. Du bør da også fortelle dem at du ønsker å bytte klasse og hvorfor. Skolen vil da vurdere om de kan hjelpe deg på andre måter eller om du bør få bytte klasse. De kan bestemme at du skal få bytte klasse om de mener det er et bra tiltak for deg.

Her kan du lese mer om hva skolen skal gjøre.

Hvis du vil snakke med noen om mobbing kan du, for eksempel chatte anonymt med snakkommobbing.no. De finner du mer informasjon om her.

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv