8. november 2019

Bytte skole

Hei jeg lurte på om det er mulig å bytte ungdomskole, den skolen jeg går På nå er ikke snille mot meg, jeg føler jeg blir baksnakket ofte, jeg står ofte utenfor, har ikke mange å være med å folk rakker ned på meg bare for å ødlegge dagen å livet mitt

Hei, og takk for at du skriver til oss.

At du blir mobbet og ikke har det bra på skolen er ikke greit. Du har rett til å ha det trygt og godt på skolen, og skolen og rektor skal sørge for at du har det bra. Det står i opplæringsloven. Derfor er det kjempeviktig at rektor får vite hvordan du har det.

Om rektor kjenner til saken, og ikke har gjort nok, så kan du og foreldrene dine klage til fylkesmannen i fylket der du bor. Da skal fylkesmannen undersøke om skolen har gjort nok for at du skal ha det bra. De kan også fortelle skolen hva de skal gjøre. Vi synes du skal spørre foreldrene dine om hjelp til å snakke med skolen eller fylkesmannen om dette.

Elever har rett til å gå på den skolen som er nærmest der man bor, og man har ikke rett til å bytte skole. Dersom det å bytte skole er den eneste muligheten du ser, så kan du og foreldrene dine likevel søke til kommunen din om dette. Det er kommunen som bestemmer om du kan få bytte skole eller ikke.

Dere kan lese mer om retten til å ha det bra på skolen og hva skolen skal gjøre her.

Vi håper dette kan være til hjelp, og at det ordner seg.

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv