10. mai 2019
Dette spørsmålet og svaret er over 1 år gammelt. Lover og regler kan ha endret seg siden da. Spør gjerne på nytt om du er usikker.

Bytte skole

Jeg går på privatskole i byen, trives ikke der og har egt ingen venner. Jeg vil bytte til den nermeste offentlige skolen, mamma sie at jeg ikke får lov og pappa sier jeg kan. Siden foreldrene mine er skilt og jeg bor mest hos mamma er det hun som kan bestemme da? Kan jeg søke om og bytte skole uten foreldres tilatelse? i såfall hvordan?

Hei!

Takk for at du skriver til oss.

Du kan ikke selv bestemme at du skal bytte skole. Frem til du er 15 år er det foreldrene dine som bestemmer hvilken skole du skal gå på.

Hvis moren og faren din ikke bor sammen, kan den du bor mest sammen med bestemme hvor dere skal bo. Det betyr at moren din kan bestemme hvilken skole du går på. Om du og faren din mener du bør få bytte skole, så bør dere snakke med moren din om hvorfor.

Om du ikke har det bra på skolen du går på bør du fortelle dette til noen voksne på skolen. Du har rett til å ha det bra på skolen, og skolen skal hjelpe deg. Du kan lese mer om rettighetene dine her.

Håper det ordner seg!

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv