3. mai 2019

Bytte familie til vennen min sin familie

Jeg har det ikke bra hjemme fordi de hører ikke på mine meninger og mener det jeg sier ikke har noe å si. Jeg føler meg ikke som en del av familien og får aldri lov til noen ting. Det eneste stedet jeg trygg og hjemme er hos venninnen min. Og føler meg som en del av familien, og foreldrene hennes tar vare på meg. Er det mulig å bytte?

Hei, og takk for at du skriver til oss!

Frem til du er 18 år har foreldrene dine ansvar for deg. Hvis du ønsker du å flytte hjemmefra, må derfor foreldrene dine være enige i at du skal flytte ut. Hvis de synes dette er greit, har de plikt til å forsørge deg frem til du er 18.

Du har rett til å bli tatt vare på av foreldrene dine og få god omsorg. God omsorg betyr også at foreldrene dine må ta avgjørelser for deg. Men du har rett til å si din mening hjemme, og foreldrene dine skal legge vekt på meningene dine. Før foreldrene dine bestemmer noe, skal de alltid tenke på hva som er best for deg. Du kan lese mer om god omsorg i familien her.

Vi vet ikke hvor alvorlig ting hjemme hos deg er, så det er vanskelig å gi konkrete råd for hvordan du kan få det bedre. Vi anbefaler at du tar kontakt med Kors på halsen, på telefon, e-post eller chat. Det er gratis å ta kontakt, og du trenger ikke å si hvem du er. Her sitter det voksne som lytter til deg, og som kan gi deg mer konkrete råd.

Lykke til! Vi håper det løser seg!

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv