13. desember 2019

Bytte familie

Jeg blir tvunget til å flytte fra alt og alle jeg har, får aldri ha mobilen min og pappa kjefter og slår i ting hele tiden. Mamma er mye hyggeligere enn pappa. Jeg tror egentlig mamma ikke liker pappa fordi han er alltid sur på henne og kjefter. Jeg vil bo med mamma men absolutt ikke med pappa. uansett hva jeg gjør får jeg kjeft, det er for dårlig og han blir skuffet over meg. jeg er drit lei av å føle det er min skyld når jeg ikke har gjort noe engang, alt er pappa sin feil. Jeg gidder aldri snakke med han heller fordi han ikke forstår en ting og klikker når jeg er uenig i det han sier. Tror ikke dere vet hvor mye jeg hater pappa og han hater meg minst like mye, jeg er lei av å leve i denne dritt familien. Hvordan kan jeg flytte inn hos mormor for eksempel eller få mamma til å skille seg? Og hva kan jeg gjøre?

Hei, så fint at du skriver til oss.

Vi skjønner at du ikke har det lett hjemme. Til spørsmålet ditt om du kan flytte inn til mormoren din, så er det sånn at hvis du skal bo et annet sted enn hos foreldrene dine, så må foreldrene dine vanligvis være enige i dette.

Du kan lese mer om det her:

Lenke til regler om å flytte for seg selv

Du spør også om du kan få mammaen din til å skille seg fra pappen din, vi tenker at det kan være lurt å ta en prat om mammaen din om dette og fortelle hvordan du har det.

Når du forteller hvordan du har det hjemme, så høres det ut som at det bør skje en forandring og at dere kanskje kan trenge noen råd på veien. Familier som har det sånn som dere tar ofte kontakt med familievernkontoret for å få litt veiledning på hvordan situasjonen kan bli bedre. Du kan lese mer om familievernkontoret her:

Lenke til side om familievernet

Det er også mulig å ta kontakt med barnevernet der du bor. De kan undersøke om det er bra for deg å bo hjemme. Hvis de mener at det er skadelig for deg å bo hjemme, kan de finne et annet sted for deg å bo. Du kan få tak i barnevernet ved å ringe til barnas alarmtelefon på 116 111.

Vi håper du snart får det bedre.

Hilsen oss hos Barneombudet

 

Spørsmålsarkiv