7. juni 2019

Bytte familie

Hei jeg er en gutt som bor i en familie som jeg hele tiden får kjeft i. Forelderen mine lar meg gå ut og sånn men de tar alltid ting fra meg for og lære meg leksa, men det gjør jeg aldri. Mamma tror at alt er frekt og tar hele tiden mobilen min. Hver gang hun sier jeg er frekk så gjør hun det samme. Når jeg sier til henne hvorfor er hun frekk tar hun mobilen min og kjefter på meg. Kan du hjelpe meg???

Hei,

Takk for spørsmålet ditt.

Vi har forståelse for at du synes moren din er streng. Det er likevel slik at moren din kan velge å gjøre det. Frem til du er 18 år kan foreldrene bestemme en del i livet ditt. Det er fordi de har plikt til å ta vare på deg.

Men uansett hva de bestemmer, skal de tenke på hva som er best for deg. De skal også høre på hva du mener før de bestemmer noe. Det betyr at de skal snakke med deg og høre hva du synes. Hvis de skal ta fra deg mobilen eller andre ting, bør de ha en god grunn, og fortelle deg hva som er grunnen.

Det beste rådet vi kan komme med, er at du forsøker å snakke med moren din om dette. Vi har laget en side som heter Den vanskelige samtalen med en voksen. Her kan du finne gode råd om hvordan du går fram for å forberede deg på en litt vanskelig sak. Vi håper dette kan hjelpe deg litt videre.

På våre nettsider kan du lese mer om hva foreldrene dine bestemmer og hva du bestemmer hjemme. 

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv