15. oktober 2019

Bup

Hvordan si til mamma at jeg vil ha henvisning til bup. Hun har Chrons og det blir påvirket av stress. Jeg er mye lei meg men klarer å skjule det. Så hvordan fortelle henne det?

Hei, og takk for at du skriver til oss.

Så fint at du har lyst til å få hjelp til de problemene du har. Det finnes flere muligheter til hvordan du kan ta dette opp med moren din.

  • Den ene er at du gjør det selv. Da har vi laget noen tips til «den vanskelige samtalen med en voksen». Om du leser disse tipsene så får du kanskje noen ideer til hvordan du kan ta opp dette med mammaen din.
  • En annen mulighet er at du snakker med noen andre voksne du stoler på om dette. Dersom du har et godt forhold til kontaktlæreren din så kan du kanskje prate med han eller henne om dette, og så få hjelp til å ta det opp med moren din? Helsesykepleier på skolen kan også være en person som kan hjelpe deg med dette.
  • En tredje mulighet er å få hjelp fra noen i familien til å ta opp dette med mammaen din. Kanskje har du en tante eller en onkel du stoler på som du kan ta dette opp med?

Lykke til!

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv