24. oktober 2018
Dette spørsmålet og svaret er over 1 år gammelt. Lover og regler kan ha endret seg siden da. Spør gjerne på nytt om du er usikker.

bo på hybel

jeg er en jente på 16 år og bor sammen med mamma, stepappa og lillesøster på 5 år. jeg sliter en del hjemme pga mye alkohol av stepappa, å barnevernet har vært innblandet. vi har hatt en del episoder hvor det er mye kjefting og krangling hjemme pga jeg snakker med helsesøster på skolen om dette.. å siden jeg sier i fra til voksne skal mamma og stepappa straffe meg og kjefte på meg fordi jeg forteller ting. helsesøster, lærer, psykolog sier det er bra jeg sier i fra å er tøff som sier i fra. men de hjemme hater bv å pleier å juge til barnevernet å si at alt er bra. bv har vært innblandet i fjor 2017 å da jugde dem til bv å sa alt var bra å avsluttet dem saken å jeg ble ikke hørt. jeg vil at mine meninger å det jeg har å si som er sannheten skal komme opp å ikke det som ikke er sant. jeg sitter oppe hele natten fordi jeg ikke vet hva jeg skal gjøre. mitt største ønske er å bo på hybel får meg selv sammen med kjærsten min som jeg har vært sammen med i 1og et halvt år. han støtter meg fult, å alltid er der får meg å støtter meg. han forstår meg i alt det jeg sier. å min drøm er å fått en hybel jeg kunne bodd på så lenge til jeg blir 18. jeg tar mye ansvar får meg selv å klarer meg fint selv, jeg lager mat, vasker klær, har en liten jobb ved siden av hvor jeg vasker å sånt som jeg tjener litt penger på så jeg ser ikke noe problem på at jeg bor i en hybel. storesøstra mi bor får seg selv i en hybel å hun klarer seg fint selv om hun går på skole. dette er mitt største ønske så da lurte jeg på tips til hva jeg skulle gjort om det hadde vært en mulighet får at dette kunne skjedd. så kommer jeg vekk fra all krangling,bråk og alkohol..

Hei og takk for at du skriver til oss.

Det er trist å lese at du har det så vanskelig hjemme og det er bra at du har fortalt andre voksne om hvordan du har det.

Det er foreldrene dine som har ansvaret for deg frem til du er 18 år. Dersom de mener det beste for deg er å bo hjemme, så kan de bestemme at du skal det. Unntaket er når du ikke har det bra hjemme. Da er det barnevernet som kan bestemme at du skal bo et annet sted. Men så lenge barnevernet ikke har gjort noe vedtak om at du må flytte hjemmefra for å få det trygt og godt, så kan foreldrene stoppe deg.

Siden situasjonen hjemme ikke har endret seg siden barnevernet avsluttet saken, synes vi at du skal kontakte dem på nytt. Du kan også spørre læreren, helsesøsteren eller psykologen om de kan hjelpe deg med å ta kontakt. Fortell dem hvordan du har det og hvorfor du ikke ønsker å bo hjemme lenger.

Det er dermed ikke sagt at barnevernet mener at det er best for deg å bo på hybel sammen med kjæresten din. Det er opp til barnevernet hva de mener er best ut fra situasjonen du er i. Men de må høre på deg og legge vekt på hva du mener og så bør de finne en løsning som er best for deg.

Hvordan du kan kontakte barnevernet kan du lese her.

Hilsen oss hos Barneombudet

 

Spørsmålsarkiv