3. august 2018
Dette spørsmålet og svaret er over 1 år gammelt. Lover og regler kan ha endret seg siden da. Spør gjerne på nytt om du er usikker.

Bo mer hos pappa.

Hei! Jeg er en jente på 13 år. Mamma og pappa er skilt og det har de vært helt siden jeg var 1 år. Jeg har 2 småsøsknene og bor annenhver uke hos hver. De er gode venner og bor ikke mer enn 10 minutter med bil unna hverandre og jeg liker begge like godt, men jeg liker bedre å bo hos pappa. Der har jeg fler venner, det er nærmere butikker og skole og det er nyoppusset så jeg liker bedre å ha besøk der. Hovedgrunnen for at jeg liker meg best der er pga venner. Der mamma bor har jeg ingen å være med og det er vanskelig og komme seg fra der mamma bor til pappa fordi mamma har ikke bil. Jeg har spurt flere ganger om jeg kanskje kunne ha bodd 2 uker hos pappa og en hos mamma. Mamma synes det er greit, men pappa vil at alle barna må være sammen hele tiden. Og mamma vil at de to småsøsknene min skal bo en uke hos hver. Men uansett, har jeg noen rett eller mulighet til å få oppfylt dette ønsket mitt? Eller er det no aldersgrense for det?

Takk for svar:)

Hei

Så fint at du skriver til oss og spør om rettighetene dine!

Du har rett til å si din mening om hvem du vil bo mest hos. Foreldrene dine skal legge vekt på hva du mener og hva som er best for deg. Jo eldre du blir,  jo mer skal meningen din telle. Når du er 13 år skal meningen din telle mye.

Foreldrene dine har laget en avtale om hvor du skal bo. Etter hvert som du blir eldre og livet ditt forandrer seg, kan det være bra for deg å endre på avtalen. Foreldrene dine kan endre på avtalen de har laget, hvis de begge er enige om det.

Det virker som har snakket med begge foreldrene dine om dette. Men kanskje kan du prøve å snakke med dem en gang til? Fortell hvordan du har det, hva du tenker og hva du ønsker deg. På våre nettsider har vi laget noen råd om hvordan snakke om noe vanskelig med en voksen.

Hvis foreldrene dine ikke blir enige om en ny avtale, kan dere få hjelp på familievernkontoret. Du kan være med til familievernkontoret, eller få din egen time, hvis foreldrene dine synes det er greit. Hvis du vil ringe til familievernkontoret selv, kan du finne riktig kontor på nettet.

Vi håper at dere finner god løsning!

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv