6. mai 2019
Dette spørsmålet og svaret er over 1 år gammelt. Lover og regler kan ha endret seg siden da. Spør gjerne på nytt om du er usikker.

Bo alene

Hei, pappa slår og drar meg ned trappene så jeg får vondt. Jeg føler meg ikke trygg hjemme, og mamma og pappa tar mobilen min så jeg har ingen å snakke med. Er det en mulighet for at jeg kan flytte
ut og bo alene?

Hei,

Fint at du kontakter oss. Vi forstår at du ikke har det så greit hjemme. Ingen voksne, heller ikke foreldre, har lov til å slå, dytte eller plage barn på denne måten. Det er derfor viktig at du får hjelp.

Vi vil anbefale deg å snakke med en voksen du stoler på. Det kan være en lærer eller helsesykepleier (helsesøster) på skolen din. Du kan også ringe til Alarmtelefonen for barn og unge på 116 111. Her får du snakke med en voksen som kan lytte til deg og sørge for at du får den hjelpen du trenger så snart som mulig.

Å bo alene som 13 åring er nok ingen god løsning. Det er likevel viktig å vite at det finnes andre gode løsninger som kan hjelpe barn som har det vanseklig hjemme. Barnevernet kan komme inn å vurdere situasjonen din og eventuelt la deg bo et annet sted for en kortere eller lengre periode.

Da håper vi at du ringer Alarmtelefonen eller snakker med en voksen du føler du kan stole på.

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv