11. desember 2018

Blir tvingt

Hei, mamma og pappa lar meg ikke slutte på piano! Jeg vil ikke gå på piano lengre, jeg vet at det er noe foreldre skal bestemme, men de kan la meg slutte hvis jeg absolutt vil! Hva skal jeg gjøre?

Hei!

Vi har dessverre ikke noe annet svar enn at du og foreldrene dine må snakke om det.

Barn bør få bestemme mer og mer etter hvert som de blir eldre, men det er vanskelig å si noe om akkurat når de bør bestemme over fritidsaktiviteter.

Ofte hjelper det hvis barn og foreldrene kan bli enige om at barnet fortsetter en stund til, i alle fall til semesteret er over. Det er flere grunner til at det kan være lurt. Foreldre kan allerede ha betalt for at du skal gå der, og da kan det være lurt å fortsette den tiden for å se om man virkelig vil slutte eller om det er noe annet som er galt, for eksempel at man er for sliten akkurat nå. Da kan dere bli enige om å trappe ned litt i en periode for å se om lysten til å spille kommer tilbake.

Hvis du synes det er vanskelig å ta opp dette med foreldrene dine, kan du se på noen tips vi har laget til den vanskelige samtalen med en voksen som kanskje kan være til hjelp.

Vi håper det løser seg!

Hilsen oss hos Barneombudet

 

Spørsmålsarkiv