6. april 2018

bipolar

jeg er ganske sikker på at jeg er bipolar. tidligere i dag fikk jeg en episode, jeg sa til mor å far at jeg ønsker hjelp og medisiner om det er nødvendig men de sier at jeg overreagerer. jeg krangler ofte med moren min hun blir selv provosert. jeg ønsker ikke å ha ett slikt forhold med henne. pappa tenker at jeg har en psykisk lidelse mens mamma nekter. jeg sier at jeg ønsker hjelp men de vil ikke hjelpe. jeg har ønsket å ta selvmord flærne ganger. jeg ønsker å finne ut av hvorfor jeg er slik men mine foreldre er til ingen nytte.

Hei,

Og takk for spørsmål. Vi forstår godt at dette er kjipt. Du skal slippe å ha det sånn.

Har du forsøkt å snakke med noen andre enn foreldrene dine om hvordan du har det? Det kan for eksempel være helsesøster på skolen din eller helsestasjonen for ungdom i kommunen din (søk etter helsestasjon ungdom og navnet på kommunen din på google). Begge tjenestene er gratis, og de er vant med å snakke med ungdom om forskjellige utfordringer.

I tillegg har de som jobber der taushetsplikt. Det vil si at de i utgangspunktet ikke skal fortelle det du sier til dem videre. (Hvis du ikke vil det selv, da). Taushetsplikt kan du lese mer om her

Du kan også snakke med fastlegen din. Siden du er over 16 år kan du selv bestille time hos fastlegen uten at foreldrene dine trenger å vite det. Men det koster penger.

Det er fint at du ikke vil krangle med foreldrene dine. Det er et veldig godt utgangspunkt for å ha en skikkelig samtale med dem om hvordan du har det. For selv om du tenker at foreldrene dine ikke er til nytte nå, så kan det være at du skal prøve å snakke med dem på nytt. Det kan jo være at de bare sliter litt med å forstå. Det er jo sikkert en stund siden de selv var 16 år.

Slike samtaler blir ofte litt lettere hvis man forbereder seg litt. Vi har laget en «oppskrift» i å ta den vanskelige samtalen med en voksen. Den har tips og triks som kan være til hjelp. Oppskriften finner du her.

Vi håper og tror dette vil løse seg for deg. Bare hold ut i mellomtiden. Selvmord er ikke veien å gå. I stedet er det kjempebra at du skriver til oss og prøver å få hjelp. Hvis du har behov for å snakke med noen så kan du ringe 116 123 (gratis). Det er nummeret til Hjelpetelefonen som er Mental Helses telefon- og nettjeneste. Mer info om den finner du på sidetmedord.no

Det er bare å skrive til oss igjen hvis du lurer på noe mer.

Hilsen oss hos Barneombudet.

Spørsmålsarkiv