30. mai 2018
Dette spørsmålet og svaret er over 1 år gammelt. Lover og regler kan ha endret seg siden da. Spør gjerne på nytt om du er usikker.

bestemme selv?

Hei jeg har flyttet fra mamma til min far og er hos mor annen hver helg, har jeg rett til å bestemme selv at jeg ikke ønsker noen på mitt rom når jeg ikke er der? for jeg synes det ikke er greit å komme hjem til små rotete rom. og kan jeg faktisk låse rommet mitt og ta med nøkkel slik at ingen kan få tillgang til mitt rom når jeg er borte. og hvor mye kan en foreldre egt bestemme over deg når du bor annen hver helg og er over 18? føler jeg egt ikke har så mye frihet over mitt eget rom. de har også tenkt å bytte slik at jeg for mitt lillesøsters rom siden jeg er der da annen hver helg og jeg ønsker ikke å bytte rom. hva kan jeg gjøre for å få slutt på at " i vårt hus våre regler vi bestemmer over ditt rom og litt hva du skal" for dette er over hode noe jeg ikke aksepterer mer

Hei!

Når du er over 18 år bestemmer du over deg selv, og du kan selv velge hvor du vil bo.

Men så lenge du bor hjemme, kan foreldrene dine ha regler for huset der du bor. Hva du selv skal kunne bestemme hjemme, og hva foreldrene dine kan bestemme, er derfor noe dere må bli enige om.

Vi anbefaler deg derfor å snakke med foreldrene dine om dette.

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv