19. september 2018
Dette spørsmålet og svaret er over 1 år gammelt. Lover og regler kan ha endret seg siden da. Spør gjerne på nytt om du er usikker.

Besøkshjem

Hei, jeg har vært i fosterhjem i rundt 10år og vært i besøks hjem ca. like lenge. Jeg har lyst til å slutte, men fostersøsteren min sier det er en ting de bestemmer. Hun mener det er en av rettighetene deres. Hva er riktig?

Hei og takk for at du skriver til Barneombudet!

Slik vi forstår deg, ønsker du ikke lenger å være i besøkshjemmet.

Det er ikke riktig som fostersøsteren din sier. Det er barneverntjenesten som har bestemt at du skal være i besøkshjem. Dersom du ikke lenger ønsker dette bør du snakke med fosterforeldrene dine og barneverntjenesten. Du kan også fortelle tilsynsføreren din at du ikke lenger ønsker å være i besøkshjemmet. Det er jo vanskelig for fosterforeldrene dine og for barneverntjenesten å vite at du ikke ønsker dette lenger, hvis du ikke sier ifra!

Dersom du syns det er vanskelig å snakke med fosterforeldrene dine eller med barneverntjenesten, kan du kanskje fortelle det til noen andre først, som kan hjelpe deg. Dette kan for eksempel være en lærer på skolen, eller en venn/venninne. Vi hos Barneombudet har også laget noen tips til hvordan man kan snakke med voksne om vanskelige ting. Disse finner du her.

Husk at barneverntjenesten må lytte til deg og at dine meninger og ønsker er veldig viktig. Barneverntjeneste må også alltid gjøre det som er til ditt beste.

Vi ønsker deg masse lykke til. Ta gjerne kontakt med oss igjen dersom du skulle lure på noe eller hvis du ikke får den hjelpen du trenger.

Hilsen oss hos Barneombudet

 

Spørsmålsarkiv