31. oktober 2017
Dette spørsmålet og svaret er over 1 år gammelt. Lover og regler kan ha endret seg siden da. Spør gjerne på nytt om du er usikker.

Beredskapshjem

Hei. Jeg har bodd i beredskaphjem gangske lenge nå og barnevernet vil flytte meg, men greia er at jeg har for første gang i hele mitt liv fått venner ig gode karake på skolen og jeg er så mental ustabil nå vi jeg blir flytta tror jeg at det klikker for meg. Faren min har en rettsak i januar om å få meg tilbake, r det noe jeg kan gjøre sånn at flyttingen blir litt senere enn november, jeg sliter veldig, men de sier når jeg blir femten (om 7 månder ) så får jeg rett på advokat men hvaa fader skal jeg gjøre jeg er sikkerlig stressaa

Hei,

Så fint å høre at du har fått venner og får gode karakterer! Vi skjønner at det er vanskelig for deg å måtte flytte fra beredskapshjemmet nå som du nettopp har fått det litt bedre.

Det første du bør gjøre er å fortelle barneverntjenesten at du har det bedre og at vennene og skolen er viktig for deg. Fortell dem at du trenger ro, og at du ønsker å utsette flyttingen. Hvis du synes det er vanskelig å snakke med barnevernet kan du vise dem det du har skrevet til oss, og svaret vi har gitt.

Det er viktig at barneverntjenesten vet hvordan du har det. De skal legge vekt på det du mener, selv om det er de som bestemmer.

Du har rett til å ha med deg en voksen du stoler på i møte med barnevernet. Det kan være tilsynsføreren din, som passer på at du har det bra i fosterhjemmet, eller en tillitsperson som du velger selv. Det kan ikke være fra nær familie, men en lærer, helsesøster eller en annen du stoler på.

Vanligvis skal et beredskapshjem være et sted du bor for en kort periode til barnevernet har funnet ut hvor du bør bo fremover. Det er likevel ikke noe i veien for at barnevernet kan la deg bo der litt lenger hvis det er praktisk mulig. Kanskje er det en mulighet for at barnevernet kan finne et fosterhjem i nærheten av der du bor nå, så du kan fortsette på skolen og ha de samme vennene.

Det er riktig at du kan få egen advokat når du fyller 15 år. Da kan advokaten hjelpe deg å snakke med barnevernet, men det betyr likevel ikke at du da kan bestemme selv hvor du vil bo.

Her kan du lese mer om dine rettigheter i barnevernet.

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv