23. mars 2020

Beredskapshjem

hei jeg er en jente på 15år og jeg ble flyttet på beredskapshjem pga storebroren min var voldelig, og gjorde sexuell overgrep mot meg hjemme , jeg savner og bo hjemme hos moren min og vil egentlig at broren min som er 24 år skal flytte ut og synes det er veldig dumt at de flyttet meg. når jeg har et godt forhold til moren min… det er vanskelig får meg å åpne opp til en helt nye familie og bo hos folk jeg ikke kjenner når jeg allerede sliter med angst, og barneverne vil ikke høre på meg og holder på og finne en ny foster når jeg egentlig ville bo hos moren min. !hva kan jeg gjøre…

Hei og takk for at du skriver til Barneombudet.

Vi forstår veldig godt at du har det vanskelig og at du savner å bo hjemme med moren din. Vi forstår også at det kan kjennes urettferdig at det er du som må flytte ut, når det er broren din som ikke fungerer hjemme.

Det kna likevel være en grunn til at barneverntjenesten mener det er best for deg å bo et annet sted enn hjemme akkurat nå, og at ikke lar seg gjøre at broren din flytter ut.

Barnevernet skal alltid gjøre det de mener er det beste for deg, men de skal også høre på det du har å si. Det betyr at du blant annet skal få si din mening om hvor du ønsker å bo, selv om det kan hende at det du ønsker ikke er det barnevernet mener er best for deg akkurat nå. 

Når de voksne har bestemt at det skal være sånn skal de ha gode grunner for. De skal fortelle deg hvorfor på en måte som du forstår.

Vi synes du bør prøve å snakke med saksbehandleren din i barnevernet igjen, og fortelle hvordan du har det. Kanskje dere kan sette dere ned sammen og snakke om hvordan du har det og hva som er vanskelig nå.

Vi håper du får snakket ordentlig om dette med saksbehandleren din.

Hilsen oss i Barneombudet

Spørsmålsarkiv