16. august 2019

beredskapshjem

heihei,
jeg har bod i et beredskapshjem i snart 60 dager. I det siste har jeg og beredskaps moren og jeg begynt å diskuter på grensa med å krangle. hun sier ting som sårer meg, hun drar opp temaer som er vonde og som jeg er veldig sensitiv på. fks vi diskuterte i stad om arv via dna og sånt. så begynner hun å ta opp donorfaren min. Men når noen andre er i rommet så bare frem står hun så perfekt. Hun sier sånne ting som får meg til å ønske å bli fks `ååå når de finner et hjem så kommer vi til å lage en minne bok med masse minner av oss. Jeg vil jo lage en minne bok men det er ikke noe greit å være her. Hvordan kan jeg si ifra til barnevernet uten å såre noen? hun sier også at mormor har psykiske problemer og at mamma også har det. hvis man gjør en feil så har man ikke en psykisklidelse! Jeg begynner å bli redd få å gå ned å sipse med dem fordi jeg er redd for å bryte sammen og begynne å gråte! de har jo hjulpet meg mye men jeg vil ikke virke utakknemlig. Det gjorde veldig vont når hun sa det med mamma og mormor!

Hei,

Takk for at du skriver til oss. Vi forstår at det er leit at noen snakker sånn om familien din, selv om det nok ikke er vondt ment.

Kanskje det kan være lurt om du og beredskapsmoren din blir enige om at dere ikke skal snakke så mye om familien din? Det viktigste nå er at du har det trygt og godt, og at du får konsentrere deg om deg selv og dine hverdager.

Det er tøft å snakke mye om familien og det som har skjedd, og når du er i beredskapshjem er det fint om dere kan konsentrere dere om at du skal ha det bra.

Dersom du ønsker det kan du ta dette opp med saksbehandleren din i barneverntjenesten eller tilsynsføreren som skal besøke deg i beredskapshjemmet. De kan hjelpe deg å forklare beredskapsforeldrene dine hvordan du opplever det. 

Vi har laget en side om fosterhjem, og her kan du også lese om rettighetene dine. Det som gjelder for fosterhjem, gjelder også for beredskapshjem.

Håper dette hjelper!

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv