26. november 2019

Beholde skoleplassen

Vi har flyttet noen hundre meter, og da hører jeg plutselig til en annen skolekrets. Jeg vil unngå å måtte flytte fra venner jeg forsatt har i nærmiljøet, men som i stor grad bor utenfor min nye skolekrets. Jeg har også kjempet lenge for å finne meg til rette i skolesituasjonen, og er nå svært trygg på lærere og medelever, og har blomstret i det siste, sier kontaktlærer. Mamma har protestert, men skolen har ikke ville gjøre noen vurdering av "barnets beste", og heller ikke spurt meg hva jeg synes. De sier at kapasitet ikke er noen grunn til tvangsflyttingen (klassene på trinnet er 20-22 på begge skoler. Skoleveien er litt lenger, men like sikker som da jeg ble tatt opp på nærskolen. Jeg kan kreve å få gå på nærskolen, men det er vel ingen plikt, særlig ikke når jeg bor 2-300 m utenfor kretsgrensene. Kommunen sier det ikke er noen grenser, men at de praktiserer nærmiljøskolen på sitt eget uoffisielle kart hvor de tegner om grensene ved kapasitetsproblemer.

Tema: Skole

Hei og takk for spørsmålet ditt.

Vi forstår godt at du ikke vil bytte skole.

Du kan søke om å gå på den gamle skolen, og klage hvis du får avslag. Som du er inne på skal kommunen også vurdere hva som er til barnets beste.

Det virker som dere kanskje har gjort en del i denne saken allerede. Hvis du har andre spørsmål kan du sende en e-post til post@barneombudet.no. Så vil du få svar fra en av rådgiverne våre.

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv