5. april 2019

barnevrn

jeg bor på institusjon og foreldrene mine nekter meg å treffe/ha kontakt med lillesøsteren min. kan de det? og kan barnevernet bare la det skje? de sier at de ikke får gjort noe med det

Hei!

Du har rett til familieliv og privatliv, og du skal få ha kontakt med søsteren din, så lenge dette er trygt og bra for dere begge to. Barnevernet skal legge til rette for dette og hjelpe foreldrene dine, deg og søsteren din sånn at du og søsteren din kan treffes og være sammen hvis det ikke er gode grunner til å nekte dere det.

Så lenge du bor på institusjon og søsteren din bor hjemme, er det likevel sånn at foreldrene dine kan nekte søsteren din å treffe deg. Det vil si at ingen kan tvinge foreldrene dine til å la søsteren din treffe deg. Det kan være dette barnevernet mener når de sier at de ikke kan få gjort noe med det.

Men det betyr ikke at barnevernet skal la det skje uten å gjøre noe som helst. De kan kontakte foreldrene dine og forklare hvorfor det er viktig at du og søsteren din treffes. De kan også organisere et møte på et sted utenfor institusjonen, hvis det er det foreldrene dine er bekymret for. Men hvis foreldrene dine nekter selv om barneverntjenesten gjør sitt beste for å få til et møte, kan det være vanskelig å få til.

Hvis du vil ha mer hjelp til denne saken, foreslår vi at du kontakter Barnas jurist. Det er gratis, og de kan hjelpe deg med å se hvilke muligheter som finnes.

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv