26. september 2018
Dette spørsmålet og svaret er over 1 år gammelt. Lover og regler kan ha endret seg siden da. Spør gjerne på nytt om du er usikker.

Barnevern

Hei
Jeg har en saksbehandler som ikke helt hører på meg, jeg prøver alltid å ordlegge meg annerledes for at personen skal forstå men det nytter ikke. Jeg flytter i fosterhjem snart og saken min skal i fylkesnemnda etter dette så det er en frivillig plassering, problemet er at selvom jeg vet at det endrer seg er jeg redd for å være hjemme både grunnet mye skriking, kjefting og smelling. Jeg vet jeg burde si ifra til de men det er vanskelig. I tillegg er jeg psykisk syk og sliter mye med å holde håpet oppe som er utrolig vanskelig, fordi jeg vil virkelig IKKE gi opp nå!

Tusen takk for svar! Dere har hjulpet meg med mye og håper dere igjen kan det!

Hei!

Det er veldig viktig at du holder motet oppe, selv om mange ting er litt vanskelig akkurat nå.

Du skal ikke måtte være redd for å være hjemme, og barnevernet må hjelpe familien din med å forstå dette. Da er det viktig at saksbehandleren din faktisk forstår deg når du forteller om det.

Det høres ut som du trenger hjelp til å snakke med barnevernet, og kanskje med familien din. Hvis du har en advokat, kan advokaten hjelpe deg. Du kan også be om hjelp fra Barnas jurist som i alle fall kan hjelpe deg med rettighetene dine i barnevernsaken. En slektning, lærer eller helsesøster som du stoler på kan også være gode voksne som du kan få hjelp og støtte av.

Forhåpentligvis vil det å flytte i fosterhjem gjøre at du får det bedre, og at du slipper en del bekymringer. Kanskje vil samarbeidet med barnevernet også gå lettere da.

Vi håper dette hjelper litt, og at du får det bedre snart. Skriv gjerne til oss igjen hvis det er noe mer du lurer på eller du ikke har fått ordentlig svar på det du lurte på.

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv