10. mars 2018
Dette spørsmålet og svaret er over 1 år gammelt. Lover og regler kan ha endret seg siden da. Spør gjerne på nytt om du er usikker.

Avhengi

Jeg røyker nesten vær dag uten at foreldrene mine vet det. Altså vanlige ciggaretter men greier ikke å stoppe er så lei egentlig av og holde det hemmelig og er lei sv å måtte skaffe det selv så det jeg lurte på er om det er lov for meg å røyke men at foreldrene mine kjøper det til meg osv

Hei, og takk for spørsmålet ditt.

Ingen har lov til å kjøpe røyk til deg. Verken foreldrene dine eller noen andre. Dersom de gjør det så kan de få en bot.

Det er altså forbudt å gi, eller selge, røyk og tobakk til noen under 18 år. Det betyr at du egentlig ikke skal ha muligheter til å få tak i røyk og tobakk. Det er sånn at du kan ikke straffes for å røyke, men de som skaffer røyk til deg kan få bøter.

Å røyke er svært skadelig for helsen din, og du bør prøve å få hjelp til å slutte. Dersom du forteller foreldrene dine at du røyker så kan kanskje de hjelpe deg med å slutte. Det finnes mange nettsider og apper til telefonen som kan hjelpe deg med dette.

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv