7. mars 2016
Dette spørsmålet og svaret er over 3 år gammelt. Lover og regler kan ha endret seg siden da. Spør gjerne på nytt om du er usikker.

Asyl

Jeg kjenner jeg har sterke meninger om flyktinger i Norge og Asyl. Jeg har lenge lurt på hvorfor Norge ikke ser at de gjør en stor feil? Jeg har aldri skjønt hvorfor Norge tar inn så mange menn i 20-50 åra? Klart er det folk som er snille og fortjener ett bra liv, men der hvor jeg bor, så har vi ett asylmottak, og mesteparten av folka som kommer dit er menn. Menn som er alene og i 20-50 åra. Det har vært mange situasjoner der dei har prøvd å ta små jenter med seg inn i asylmottak, moren min blandt annet. Hvorfor ser ikke Norge at det vi må gjøre er å ta inn småbarnsfamilier og gamle folk som ikke klarer å ta vare på seg selv o.l og heller hjelpe friske og raske menn i 20-50 åra nede i landet sitt? Hvorfor gjør ikke Norge slik? Hvorfor ta inn mange menn som vil ta overgrep på jenter på min alder? Stjeling? Hjelp de som trenger det. Og først og fremst, mener jeg at vi burde hjelpe de gamle og få bedre gamlehjem… Er så trist å se gamle folk på gamlehjem som sitter å ser inn i en vegg, kanskje deler rom med en annen som er mye sykere, og bare ser hvor fælt livet kan være? og hvordan det ender? Nå må Norge få opp øynene sine og hjelpe de som trenger det! -Hordalandjente

Tema: Asyl

Hei,

Det er fint at du engasjerer deg i samfunnet rundt deg.

Det er ikke Barneombudets rolle å svare på de spørsmålene du stiller, men vi oppfordrer deg til å diskutere videre med andre. Vi anbefaler deg å ta kontakt med et eller flere ungdomspartier i lokalmiljøet der du bor. Det er en fin måte å få diskutert ulike problemstillinger på.

Hilsen oss hos Barenombudet

 

Spørsmålsarkiv