19. september 2016
Dette spørsmålet og svaret er over 3 år gammelt. Lover og regler kan ha endret seg siden da. Spør gjerne på nytt om du er usikker.

Anonym

Mamma og pappa er skilte, ikke sant? Og pappa fikk seg en ny kjæreste for 1 år siden sirka… Og hver gang han spør om å møte meg (og broren min) så sier vi selvfølgelig ja! Men akkurat på den dagen så avlyser han hele tiden! Jeg blir alltid sur på han men jeg kan ikke vise det til han siden han tror alt lzm er bra og jeg ikke bryr meg om det, men det gjør jeg jo! Jeg vet ikke helt hva jeg skal gjøre, jeg blir hele tiden sur og sint fordi han avlyser, burde jeg bare være sint når jeg treffer han eller bare late som om alt er okei?

Hei, så fint at du stiller oss dette viktige spørsmålet.

Det er ikke så lett å vite hva som fungerer best, å være sint når du treffer ham, eller bare late som alt er okay.

Egentlig tror vi i Barneombudet at det aller beste er om du klarer å fortelle faren din, på en rolig måte, at du blir sinna når han avlyser. Det er faktisk ikke sikkert at faren din skjønner at du blir sur, og kanskje også skuffa, når han gang på gang avlyser avtalene deres. Derfor trenger han å høre det fra deg. Kanskje han faktisk blir både lettet og glad når du sier det til ham. Det kan hjelpe ham med å forstå at det han gjør er viktig for deg. Men vi tror det er lurt at du ikke er sint når du forteller det til ham.

Samtidig skjønner vi at det kan være vanskelig å vite hvordan du skal snakke med faren din om dette, særlig uten at du blir både sinna, sur og lei. Barneombudet har derfor laget noen råd om hvordan barn kan snakke med en voksen om noe som er vanskelig. Vi håper og tror du kan finne noen gode råd her.

Lenke til den vanskelige samtalen med en voksen

Hilsen oss i Barneombudet

Spørsmålsarkiv