11. januar 2019

Angst

Hei jeg vet ikke hent hvordan jeg skal forklare det , men jeg skal prøve…
I det siste har jeg begynt å lure på om jeg har utviklet en slags angst ! Syntes det er veldig ubehagelig å sitte i klassen sitter alltid bare med masse sommerfugler i magen akkurat som at det killer i magen fordi jeg føler noe kommer til å skje at jeg må si noe høyt eller lese noe…på skolen har vi sånn at vi skal lese et avsnitt vær i norsk vær gang det kommer på meg reagerer jeg så ekstremt da løper jeg ut og låser meg inne på do helt til den timen er over . Jeg pleier å sette meg ned på gulvet å prøver å puste rolig men jeg får helt panikk!!!!! Jeg syntes det er så ubehagelig å reagere sånn hele tiden:(( har ikke så mange å gå med fordi jeg ikke klarer å ha så mange rundt meg da blir jeg veldig stressa, jeg er klam og svett i hendene hele tiden tror det kan komme litt av stress ! Har snakka med helse søster om dette men det hjelper absolutt ingenting!!! Håper på svar !!

Hei,

Takk for spørsmålet ditt.

Vi skjønner at du har det litt vanskelig nå og at du har mye å tenke på.

Vi hos Barneombudet gir føst og fremst råd om temaer som handler om barns rettigheter. Vi kan dessverre ikke gi deg et godt svar på om du har angst eller ikke. Til det må du få hjelp av dem rundt deg og av fagpersoner som kan mer om dette.

Du sier du har vært hos helsesøster, men at det ikke hjalp deg. Du bør kanskje fortelle foreldrene dine om hvordan du har det. Kanskje skal dere snakke med fastlegen din om dette. Det er også lurt at læreren din vet du har det litt vanskelig i ulike skolesituasjoner. Vi antar at skolen har en god del erfaring med slike ting.

Du kan også ta kontakt med Mental Helse-hjelpetelefon. Her jobber det mennesker som er vant til å snakke om vanskelige situasjoner. De har også et eget tilbud til ungdom som heter Sidetmedord.no. Her kan du også chatte eller sende en e-post.

Så langt er det disse rådene vi kan komme med.

Har du noe annet du lurer på, så kontakt oss igjen.

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv