27. juni 2019

Alle hater meg

Hei jeg er ei jente 14 år som alle hater alle som bor har vet hvem jeg er jeg har aldri gjort noe slem alle hater meg fordi jeg ble forelsket i ei jente til og med store søstren min er slem og dum også har jeg mor som aldri forstår meg hun oppfører seg som 10 åring mammaen min sier aldri noe fint til meg det mamma gjør er bare å gi meg penger eller kjøpe klær til meg jeg har ikke noe venner.jeg har prøvd å drepe meg selv mange ganger men det er vanskelig mammaen min er opptatt av store søstra mi og barna hennes. Jeg vil bare ut har fra og begynne nytt liv.

Hei, så fint at du skriver til oss!

Det er veldig leit å høre om hvordan du har det. Det er vanskelig for oss å si akkurat hva du kan gjøre for å få det bedre når vi vet så lite, men vi vil gjerne gi deg noen råd om noen som kan hjelpe.

Når man er veldig lei seg kan det ofte hjelpe å snakke med noen om det. Du trenger ikke å fortelle alt på en gang, men kanskje prøve litt og litt? Det er flere steder du kan ta kontakt:

Hjelpetelefonen 116 123. De som svarer har mye erfaring med å snakke med mennesker som har det veldig vanskelig. Hvis du synes det er lettere å skrive, kan du gjøre det på Si det med ord.

Det å bli forelsket i en jente er ikke feil. Mange ungdommer har opplevd usikkerhet og at det er vanskelig å skille seg ut, for eksempel med hvem man blir forelsket i. Noen av de ungdommene som har opplevd dette, og så fått det bedre kan du snakke med på Ungdomstelefonen til Skeiv Ungdom. Her finnes det også en chat.

Det du forteller om hvordan du har det med moren din er ikke greit. Du skal ha det trygt og godt hjemme. Barnevernet har i oppgave å hjelpe til så familier kan få det bedre. Du kan kontakte dem gjennom en lærer, helsesykepleier eller ta direkte kontakt med barnevernstjenesten i kommunen. Du kan også ringe Alarmtelefonen for barn og unge 116 111. De kan hjelpe deg videre.

Vi håper du snart får det bedre!

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv