30. oktober 2018
Dette spørsmålet og svaret er over 1 år gammelt. Lover og regler kan ha endret seg siden da. Spør gjerne på nytt om du er usikker.

Alkohol

Jeg føler meg deprimert osv. Jeg har begynt å drikke alkohol da jeg er lei av livet. Kan foreldrene mine straffe meg? Vett dere hvilke typer straffer jeg kan få av foreldrene mine?

Hei!

Det er ikke uvanlig at unge blir deprimerte eller lei. Det kan du få hjelp med å håndtere. Alkohol er ikke en god løsning på det å være deprimert – faktisk kan det gjøre alt enda verre.

Si fra hvordan du har det til en voksen som du stoler på, for eksempel helsesøster på skolen eller fastlegen din. De kan hjelpe deg. Du kan også kontakte Kors på halsen. Det er gratis og du er helt anonym. Der kan du snakke med problemene dine med en voksen som kan gi deg råd og hjelp.

Aldersgrensen på alkohol er 18 år. Det er fordi alkohol kan være svært skadelig, spesielt hvis man drikker mye eller ofte. Foreldrene dine skal hjelpe deg med å ta vare på helsen din. For å gjøre det, kan de bestemme over deg, for eksempel kan de si at du ikke kan gå ut om kvelden en stund fremover, hvis du stadig er ute og drikker alkohol. De kan også ta fra deg alkohol som de finner.

Hvis foreldrene dine er svært bekymret for deg og trenger hjelp, kan de kontakte lege, politiet eller barnevernet for å få hjelp til å passe på at du ikke ruser deg.

Vi håper dette var svar på spørsmålene dine og at du får det bedre snart.

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv