6. september 2018
Dette spørsmålet og svaret er over 1 år gammelt. Lover og regler kan ha endret seg siden da. Spør gjerne på nytt om du er usikker.

Alkohol

Hei. Jeg har noen venner som røyker snuser drikker alkohol og røyker weed noen ganger og de presser meg til å gjøre det samme. Jeg røyker litt og drikker alkohol og på grunn av det har jeg depresjon og klarer ikke slutte. Men mitt problem er at vennene mine presser meg til å røyke weed.

Hei,

Fint du kontakter oss.

Det er ikke greit at venner presser deg til å gjøre ting du ikke har lyst til. Som du vet er det 18 års grense for å drikke alkohol. Weed er et ulovlig rusmiddel.

Selv om du synes det er vanskelig å stå i mot vennene dine, så bør du stole på deg selv og si at du ikke ønsker å være med på dette.

Du sier du sliter med depresjon. Alkohol og weed kan forsterke depresjon, og det er viktig at du får hjelp til å slutte. Vi synes du bør snakke med noen voksne du stoler på for å fortelle om hvordan du har det. Du kan også kontakte helsesøster på skolen og be om noen råd. Er det behov kan helsesøster veilede deg videre for mer hjelp.

Er det vanskelig for deg å ta dette opp med noen direkte, så kan du også kontakte Mental helse sin hjelpetelefon

Du kan også ta kontakt med Rustelefonen. Her kan du ringe anonymt, chatte eller sende inn spørsmål om teamet du lurer på.

Hilsen oss hos Barneombudet

 

Spørsmålsarkiv