11. juni 2018
Dette spørsmålet og svaret er over 1 år gammelt. Lover og regler kan ha endret seg siden da. Spør gjerne på nytt om du er usikker.

alkohol

Hei sann, jeg har litt lyst til å ringe politi når jeg får vite om en alkoholfest for moros skyld. Vil noen ungdommer evt bli straffa for mindreårig drikking, bli kjørt hjem, noe med alkohol tyveri,

om politiet evt finner noe narkotika på festen… hva vil skje

Hei

Så fint du skriver til oss.

Det er vanskelig for oss å vite akkurat hva som vil skje. Det kommer også helt an på hva folk gjør. Hvis noen er fulle kan det for eksempel hende at politiet vil kjøre dem hjem, ringe foreldrene eller ta dem med til politistasjonen. Hvis noen gjør noe ulovlig, som å bruke narkotika kan de bli straffet.

Den kriminelle lavalder er 15 år. Det betyr at du ikke kan bli straffet av politiet og domstolen hvis du bryter loven og er yngre enn 15 år. Men politiet kan likevel etterforske, innkalle ungdommen og foreldrene til en bekymringssamtale eller overføre saken til barnevernet.

På denne siden kan du lese mer om hva politiet kan gjøre.I artikkelen står det om de som er under 15 år, men politiet vil nok gjøre mye av det samme hvis man er over 15 år også. Forskjellen er som sagt at hvis man er over 15 kan man også få straff.

Vi håper dette svaret var oppklarende! Hvis ikke kan du skrive til oss igjen.

Hilsen oss i Barneombudet

Spørsmålsarkiv