27. februar 2018
Dette spørsmålet og svaret er over 1 år gammelt. Lover og regler kan ha endret seg siden da. Spør gjerne på nytt om du er usikker.

akuttplassert i beredskapshjem

Hei !

Jeg har nå bodd i beredskapshjem i nesten en uke, jeg ble plutselig hentet på skolen,og fikk ikke komme hjem. De lovewt at jeg skulle få treffe foreldrene mine snart, men jeg har fortsatt ikke fått lov. De har tatt fra meg mobilen min også. Tror dere at foredlrene mine visste at jeg skulle bli flyttet, eller vet de hvor jeg bor ? Hva hvis jeg kontakter dem på nett ? Jeg har det ikke bra i beredskapshjemmet, og har stukket av 4 ganger nå, men de sender meg bare tilbake. Barnevernet har vært her flere ganger men er redd for de og nekter å si et ord til dem og de er veldsig oppgitte over meg, det samme er fosterforeldrene mine, jeg har måtte bytte skole også,og der blir jeg ertet og fikk kjeft fordi jeg ikke ville høre etter, gjøre som de sa, eller gjøre lekser. Jeg vil bare hjem, men ingen vil høre på meg. Spiser nesten ikke eller drikker heller ikke noe særlig. Kan dere gi meg noen råd, har de lov til å hente meg på skolen slik, jeg nektet å bli med dem, og de dro meg til bilen med makt, og flere av vennene mine så det. Jeg synes det var så ydmykende, tror dere at vennene mine vet hva som er skjedd ?
Hva kan jeg gjøre når foreldrene mine nekter meg å få tingene mine hjemmefra ?

Hei,

Fint at du kontakter oss.

Vi vet jo ikke hva som har skjedd hjemme hos deg før barnevernet kom og hentet deg på skolen. Det kan se ut til at barnevernet har vært alvorlig bekymret for deg. De har nok ment at det beste er at du bor i et beredskapshjem inntil de har funnet ut av hvordan du har det hjemme hos foreldrene dine. Les mer om barnevernet og akuttplassering. 

Vi vet ikke om foreldrene din visste at du skulle flyttes.Vi vet heller ikke om de vet hvor du bor akkurat nå. Det er derfor viktig at du snakker med barnevernet om dette. Du skal ikke være redd for barnevernet. De skal hjelpe deg. Du bør derfor snakke med saksbehandleren din i barnevernet. De som jobber i barnevernet er flinke til å snakke med barn som har det vanskelig og de ønsker at du skal føle deg tygg og ha det så bra som mulig.

Du skriver at du ikke har det bra i beredsskapshjemmet ditt. Vi vet et det kan være vanskelig å flytte inn hos noen når man bare har lyst til å reise hjem til foreldrene sine. Av og til trenger man tid på å bli kjent med nye mennesker og  nye regler. Det er helt normalt. Synes du det ikke fungerer, så må du snakke med barnevernet om dette. Du har også rett til en tillitsperson, en du stoler på som kan være med deg i møter med barnevernet.

Du spør oss om barnevernet har lov til å hente deg på skolen på den måten du beskriver. Når barnevernet skal overta omsorgen for et barn for en kortere eller lengere periode, så skal de tenke nøye igjennom hvordan en slik omsorgsovertakelse skal skje. Det aller beste er om barnet og familien kan forberede seg i forkant av flyttingen. Noen ganger er situasjonen slik at flytting dessverre er vanskelig å planlegge.

Det er barnevernet og beredskapshjemmet ditt som må hjelpe deg med klær og utstyr dersom du ikke får tingene du trenger hjemmefra.

Vi håper det ordner seg for deg.

Ta kontakt igjen dersom det er noe mer du lurer på

Hilsen oss hos Barneombudet

 

Spørsmålsarkiv