7. januar 2020

Æ vil ikke bo hjemme

Hei, æ e en jente på 15 såm ikke trives hjæmme.
Når æ va mindre så slo begge foreldran mine mæj, å om æ krangla m broren min så brukte pappa å ta tak i nakken på mæj å klemmete skikkeli hardt til æ va stille. Ettersom æ blei litt eldre så har de slutta å være voldeli mot mæj, men æ har det fortsatt ikke nokka bra.
Æ får kjeft for alt muli, de kommer inn på rommet mitt å kaste tingan mine rundt å ødlegg åsså etter på kjefte på mæj at romme mitt e rotat.
Æ har to brødre som nesten aldri for nokka kjeft, men med mæ så får æ kjeft får alt. Nån gang blir æ oppriktig redd for dem.

Æ vetke ka æ ska gjøre, å nær æ prøve å si t dæm at æ ikke syns dem e nokka grei så får æ bare slengt t bake at d e min feil. At æ va frekk første eller nokka sånt.

Mamma bruker heletia å true mæj m å ta fra mæj sparepengan mine, å om æ blir så irritert at æ true med å blande inn barnetvernet så flire dem bare å sir «ja som om dem bryr sæ om dæ».

De kjefte så høyt på mæ at man kan høre d ut på gata. Å d e aldri nokka orgentli dem kjefte over, dem finn på nokka smått bare får å ha nokka å kjefte åver, åsså kalle de mæj frekk etter på såm kjefte t bake.

Æ blir bare sur å lei mæj av å være hjæmme, deffor fær æ ofte på besøk, men så begynne dem jo å klage på at æ aldri e hjæmme.
Å de stole aldri på mæj. Engang æ aku sove hos en venn såm va aleina hjæmme, så drev mamma heletia å sa at om æ gjer nokka dumt eller ødlegg nokka så får æ fikse d sjøl å at æ aldri ska komme t ho m nokka sånt. Ho tar null ansvar for mæj.

Å æ vet at d hær kanskje ikke høres ut såm store greian, men etter å hatt d sånn i 15 år så klare æ faktisk ikke d mer. Grensa e kryssa for lenge sia.

Så æ lure på, kossn kan æ få bo på instutisjon eller lignende? Har æ grunnlag nok t å få flytte ut, i hvertfall en lita periode? Vill ikke fløtte hjæmme fra for alti, men treng litt fred å ro, så kunne gjerne ikke bodd hjemme i nån uke.

Hei!

Så fint at du skriver til oss. Det høres ikke greit ut å ha det sånn som du har det hjemme. Det er viktig at du ber om hjelp. Noe av det du skriver om er psykisk vold, og det er også ulovlig, akkurat som den fysiske volden du opplevde da du var mindre.

Hvis foreldrene dine er enige i at du kan bo borte en stund, så kan dere avtale det. Da kan du for eksempel være hos slektninger eller noen venner noen uker.

Hvis foreldrene dine ikke vil at du skal bo et annet sted, eller du ikke har lyst til å snakke med dem om det, så kan du kontakte barnevernet. Det er ikke riktig at barnevernet ikke kommer til å bry seg om deg. Hvis du kontakter barnevernet og forteller dem det du skriver til oss, skal barnevernet undersøke hvordan du har det hjemme, og om det er grunn til å flytte deg derifra. På denne siden kan du lese mer om barnevernet, og her kan du se hva som skjer etter at du har kontaktet barnevernet.

Hvis barnevernet mener det er grunn til å flytte deg ifra foreldrene dine, kan du ikke selv bestemme hvor lenge du har lyst til å bo borte, eller om du skal bo på institusjon eller i fosterhjem. Barnevernet skal vurdere hva som er best for deg. De skal allikevel høre på deg, og legge vekt på din mening.

Vi håper du snart får det bedre!

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv