25. januar 2019

Adersgrenser

Jeg har spørsmål.
mitt spørsmål er at min far er opptat av aldersgrense når det gjelder film han sa ofte nei å se youtube og andre filmer som aldergrenser mellom 9-12 og 12-18. men min mor tillater meg. hun gir meg hennes mobiltelefon så ser jeg hva jeg vil. men faren er er ikke fornøyd hva skal jeg gjør hvem har rett. noen filmer inneholder sexual som foreksampel barbier Secret og andre nakne filmer

Hei, og takk for at du skriver til oss.

Det er de voksne som må sørge for at barn bruker nettet på en måte som er godt og trygt for dem. Det er særlig foreldrene dine og skolen som må passe på det.

Det er veldig viktig at du lærer deg godt nettvett. Det er mye fint på nettet for barn, men også mye ufint. Aldersgrenser finnes ikke for ingenting. De er der for å si at en film kan være for skummel for barn. Eller for å si at den ikke passer for din alder, som for eksempel Barbier Secret og andre nakenfilmer.

Vi synes derfor at du og foreldrene dine skal se sammen på en webside om nettvett. De som eier disse websidene heter Medietilsynet, og de vet veldig mye om det med nettvett og hvor foreldrene skal passe på. Når dere har sett på det sammen kan dere snakke om det sammen. Og så bør foreldrene dine kanskje bli enige om hva du har lov på å se på og hva du ikke har lov på å se på. Du finner websidene her.

Det er viktig at du kan snakke om det med nettvett på skolen. Om dere ikke har snakket om det, må du si fra til læreren. Fortell henne eller ham at det  er veldig viktig å snakke om nettvett med barn.

Vi håper at foreldrene dine kan bli enige om hva du kan se på, og at du kan bli en som er flink til å bruke nettet på en godt og trygt måte. Kanskje det hjelper om du viser dem det vi har svart her?

Om du har flere spørsmål må du bare skrive til oss igjen.

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv