31. januar 2020

Å bli høyrt

Eg er ei jente som har det veldig vanskeleg på skolen eg blir veldig sint og dipromert eg prøver berre og skader meg. Eg strever veldig mye etter eg mistet far min. Eg har tenkt mye på om at eg sko tørre og skrive til derre for di at eg er selv redd mamma og pappa diskuterer heile tiden om ting og då tror eg at eg må flytte i gjen og då vill eg heller flytte til han eg er sammen med

Hei!

Så fint at du skriver til oss. Det er leit å høre at du har det så vanskelig for tiden, men det er veldig bra at du sier ifra om dette.

Når ting føles vanskelig, er det viktig å si ifra til noen om hvordan du har det. Da kan du få hjelp til å sortere det som føles vanskelig i livet ditt, og få hjelp til å få det bedre. Vi synes derfor du skal snakke med en voksen du stoler på om hvordan du har det. Det kan være en annen i familien din, en lærer, eller helsesykepleier på skolen. Helsesykepleier er flink til å snakke med barn og ungdom om ting som er vanskelig. Helsesykepleier kan gi gode råd og hjelpe deg videre ved behov.

Hvis du ikke vil snakke med noen du kjenner, så finnes det også flere hjelpetjenester du kan ringe eller skrive til uten å fortelle hvem du er. Vi har en oversikt over ulike chat- og telefontjenester på denne siden.

Hvis du er redd for at du må flytte, kan det også være lurt at du snakker med foreldrene dine om dette. Det er foreldrene dine som bestemmer hvor du skal bo frem til du er 18 år, men før de tar avgjørelser for deg skal de høre på hva de selv mener. Jo eldre du blir, jo mer skal meningene dine telle. Det er derfor viktig at de får vite hva du mener og tenker.

Mange synes det kan være vanskelig å snakke med foreldrene sine. Vi har derfor laget noen råd om hvordan snakke med voksne om ting som kan være vanskelig. Du finner disse her.

Vi håper du får snakket med noen, slik at du kan få hjelp til å få det bedre!

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv