Gå til toppen

Barneombussen på besøk i Vadsø

Barneombussen ruller videre til Vadsø.

Vi startet torsdag 4.juni på Fossen skolen hvor vi møtte ca. 30 elever fra 4. trinn.

Vi ble tatt veldig godt imot på en koselig skole, selv om elevene var midt i en flytteprosess. Skolen skal slås sammen med en annen byskolen i et nytt bygg.

Elevene har var godt forberedt, og hadde flotte spørsmål.  De var veldig fornøyd med å være barn i Vadsø. De har fin natur rundt seg som de bruker ofte.  De var opptatt av at det var mye søppel rundt omkring

AndersLydia - vadsø ut av vogna - vadsø

Etter besøket på Fossen skole reiste vi videre til Vadsø videregåendeskole hvor vi møtte ca. 30 elever fra VG1 helse og oppvekst, og VG1 innføringsklasse.

Her snakke vi en del med elevene om det å jobbe med barn. Elevene skal snart ut å bli ungdomsarbeidere, eller jobbe med barn på en annen måte. Elevene var opptatt av at ungdomsklubben skulle legges ned på grunn av dårlig økonomi. Veldig mange ungdommer bruker denne klubben og hvis den legges ned har de ingen steder å være.

Vi møtte også Otilie Næss, som var med å ansette Anne og som har vært på arbeidsuke hos oss. De møttes til en liten medarbeidersamtale i tabberten. Du kan se mer fra møtet på lenken under.

Lenke til NRK Nordnytt

Etter besøket i Vadsø reiste vi videre til Kirkenes.