Oppfølging av Grefsenerklæringen mot vold mot barn – ett år etter.

– Helsetjenestene har en unik mulighet til å forebygge vold og på et tidlig tidspunkt oppdage barn som blir utsatt for det, men de har mulighet til å gjøre mye mer i arbeidet mot vold mot barn, sa barneombud Anne Lindboe i 2017.

Budskapet var rettet mot alle landets helsetopper som i fjor var samlet til å signere Grefsenerklæringen.

Helsetjenestene har noen av de aller beste mulighetene til å bistå barn som utsette for vold og overgrep. Dette er en sektor som er nær alle barn og alle familier, som kan jobbe forebyggende, fange opp når noe skjer, hjelpe når det skjer, og hjelpe etterpå.

– I løpet av året som har gått har jeg hatt oppfølgingssamtaler med alle som var med på å undertegne «Grefsenerklæringen» Jeg er stolt over å se engasjementet hvor alle jobber mot dette felles målet – mot vold mot barn. Det er imponere å se hvor mye dere har fått til, sier Anne Lindboe. Se stream av presentasjonene her.


Den neste store jobben nå er å sørge for at barna får skikkelig hjelp når de trenger det, uten at de må vente til de blir skikkelig syke.

– Hver og en som jobber for barn og unge bør legge inn et fast punkt i sine årsrapporter, virksomhetsplaner og statusrapporter – målsetninger om å jobbe mot vold mot barn, sier Anne Lindboe

-Jeg har møtt barn som har vær utsatt for så grov vold av sine foreldre at det sammenlignes med tortur. Jeg har også møtt et system som ikke ga barna den hjelpen de trengte og hadde rett på, slik skal vi ikke ha det. Disse barna skal få alle den hjelpen de har rett på og målet skal alltid være at det skjer nå, sier Anne Lindboe

 

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *